Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A második cica aki Tamara lett nem pedig öngyilkos...

2009.10.12

Hát íme a sztori.

A kis fekete macskáról, aki miatt sírtam...arról már írtam. Azt nem tudom h megemlítettem-e, hogy amikor meséltem a HInyinek a macsekról, megjegyezte hogy vigyem át hozzá, jobb híján. Ezen meglepődtem, mert Hinyi a büdös életben nem tartott állatot, plusz ismerem az állatokhoz való hozzáNEMállását...így jogos volt a meglepődésem, mindazonáltal igen jól esett, hogy ilyen kedves, ---levesz egy óriás gondot a nyakamból.

Eltelt egy hét is talán, teszek veszek a teraszon, hallom csengetnek. Kinézek, látom ott áll a szomszédom, az, aki fél tőlem mert állítólag agresszív vagyok. Nem vagyok az, csak elküldtem a büdös pi..ába párszor, jogosan. Na mindegy, szóval áll a szomszéd a kapuban, én meg mondom neki, hogy " Na mit hoztál nekem? ". Így. Érted? Annak, aki sose hozott nekem semmit, nekiszegezem a kérdést, hogy ugye mit hozott....

Erre felemeli a kezét, amiben ül egy gombócnagyságú kiscica. Rögtön láttam, hogy az egyes számú, előző macsek tesója. Áll, kezében a macs, és mondja, hogy hát a főúton ült a cica a felezővonalon (!) konkrétan, és hogy ő a kerekek alól szedte ki, és hát rám gondolt...

Na mondom, én meg a felmenőidre...bmeg..és akkor kifakadtam. HOgy ki a franc vagyok én, hogy van kettő saját, plusz egy önkényes teraszfoglaló szintén sajáttá vált macskám...és erre mindenki idehordja nekem a környék összes kóbór/beteg-kóbór és beteg állatát. És elegem van...és amúgy is hogy gondolta, most mi a rákot csináljak ezzel a maccsal...a másikat is a fiam " passzolta" el, házzasságot ígérve minden kiscsajnak, ha befogadják. Erre most megint itt van.

No, hát akkor visszaviszi..azt mondja. Hú mondom, de fasza gyerek vagy. Idejössz, megmutatod nekem, majd hát lelkeM rajta, TE visszaviszed. Jógyerek.

Miközben folyt a diskurzus, a kicsi cica fent ült a kapu tetején...és csak ült. Ült, és nézett maga elé, csendben. Hogy ugye..." bánom is én mi lesz, vagy befogadsz, vagy vissza visz a pasi, nekem mindegy...én itt szépen várom az ítéletet..."

Mérgemben fogtam a cicát, lekaptam a kapuról, és behoztam. Fogtam a markomban, és asszem kicsordult  akönnyem, mert olyan kis pici, és ártatlan cicuska...és én nem tudtam mit tegyek. A múltkor 5000 volt a másik cica kezelése a dokinál...hát basszus mondom, te is leszel annyi. Miközben így ültem, néztem, és gondoltam ez aztán a sors. Hogyan lehet, hogy egy öt hetes fekete cica, aki ül a felezővonalon CSÚCSforgalomban...megússza? Aztán eszembe jutott HInyi, meg amit mondott. A másik macsnál...hogy vigyem át.

Felhívtam, kérdeztem áll e még az ajánlata. Azt mondta igen. És hogy bejön érte, nemsoká ideér...

Én addig levittem az állatorvoshoz a picit, mert volt rajta valami amit én nem tudtam kezelni. Nem mondtam meg senkinek hogy mi, csak frászt kaptak volna, én meg már láttam egy pár ilyet, szóval tudtam hogy kezelhető, csak eszköz kell hozzá. Levittem a dokihoz, szépen megkezeltük, kvázi fertőtlenítőben megfürdettük, kapott két szuriban antibiotikumot, és visszarendelték féregtelenítő pasztára plusz még szurira. MIre jöttem, Hinyi már itt volt. Átadtam neki a cicát, törülközőbe csomagolva. Kávéztunk bent, meg a teraszon is, közben cica  aHinyi ölében...

Hinyi mondta, hogy Tamara lesz a neve. Merthogy ha lenne lánya, akkor azt így hívnák. Na mondom, hát rajta. Lehoztam egy nagy dobozt a padlásról, és beletettem egy bárányszörmét, amit már úgyse teszek ki a lakásban, viszont nagyon finom puha. Abba tettük a cicát...mert ugye úgy indult, hogy kinti cica lesz. Aztán a Hinyi mondta...egy idő után, hogy ugye, nem biztos az, hogy kinti cica lesz...

Na mondom...kezdődik. Fasza. Szerintem úgy el fogja kényeztetni, mint állat :) Mert van neki kicsi pici Tamarája...aki dorombol. És bújik. És a mamit akarja...;)

Kifele menet, jött be az én macskám, a dagi. A Hinyi még be is szólt, hogy micsoda elkényeztetett dögök a macskáim. Közben szorította magához a kiscicáját...és amikor kimondta ezt, hogy elkényeztetett, én vettetem egy pillantást rá...meg az éppen átölelt kiscicára. Aztán megint rá...és akkor elröhögte magát.

Na igen. Majd erre térjünk vissza úgy egy-két hónap múlva. Hogy ugye elkényeztetés, meg ilyenek...

Este beszéltem a Zsozsival msnen. Kérdeztem tőle, hogy hol a macska? Gondoltam az előszobában...a dobozban.

" Hinyikével alszik a szobájában...a dobozban..." jött a válasz.

Na. Kezdődik. XD

És mi lesz még ebből. Hinyi elkezdi felfedezni az állatok világát. A lelki világát :) Most valamiért megnyílt, de milyen jó lesz neki...

Tény. Tovább él, akinek van állatkája. Hamarabb gyógyul, akinek van állatkája. Kevesebb a depressziós az állatatrtók között. NA vajon miért :)))) ?

macskalep®

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.