Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én meg még azt hittem nekem már nem tudnak újat mondani erre kiderül hogy DE.

2009.06.19

Hát....basszameg a pofám leszakad de frankón. Ma olyan meglepetés ért, hogy jáááájjjjj.

A történet:

 

Köztudott ( vagy nem, tökmindegy) hogy az én jóapám anno angolosan távozott. Jó messzire. Teszek rá...ő baja, meg már úgyis meghalt szóval jól kicseszett magával lelkem szottya. Az, hogy olykor tökre olyan vagyok mint ő...még beveszem, bár leginkább anyámtól hallottam ha méltatlanul viselkedtem. Apám családját nem ismerem, nem is állt szándékomban megismerni őket. Annyit tudtam csak, hogy apai nagyapámék anno a háború elején jöttek Magyarországra, és apám már itt született, a nagyanyám valami szabolcsi lánka volt....csak ők tudják hogy keveredtek össze. Meghaltak, szal no interjú XD Anyám mindig azt mondta, hogy a nagyapámék szerbek vagy horvátok, nem emlékezett rá honnan is jöttek ide.

Na most jön a lényeg.

Ma, kint ülök az egyik rokonnál. Most látom életemben másodszor. Szándékaim szerint éppen kinyírtam volna XD erre ő meg szeret. Na mindegy, ő baja...No, ahogy ott iszogatom a kávémat, egyszercsak mondja, hogy ugye a nagyapámék még magyarul se tudtak, erre mégis vezérigazgató letta nagyapám, a testvére meg valami párttitkár vagy miféle. " Há áttjöttek romániából...még magyarul se tudtak"....

Na, én meg köptem vissza a kávét azonmód...mondom csókolom...mit tetszett mondani????Honnét jött a nagyapám??? Hát Romániából...mondja. Mondom az Úristen áldja meg ne csinálja ezt velem, hogy román az apai nagyapám, plussz a pereputtya, mert lefejelem az asztalt. Hát nehogymá' román legyek valamennyire...mert beveszek két aszpirint. Hangsúlyozom; nem erdélyi magyarról beszélünk..hanem Románról basszameg. Nameghát, tettem hozzá...én úgy tudtam hogy Kárpátaljáról jöttek....( azé az másXD)

Erre a lánya, aki az uncsitesóm amúgy, mondta, hogy ő egyáltalán nem biztos benne, hogy románul beszéltek, inkább volt az horvát.

Na, fasza. Hát szépen vagyok.

Mindenesetre utána kell hogy nézzek, ergo a nagyapa neve alapján meg kell tudnom, hogy hol is született valójában. Ez nem lesz nehéz, a halotti az önkormányzatban...a város meg rajta.

Sajna ennek a névnek valóban vannak erdélyi gyökerei....de horvát is rengeteg. Sőt, Horvátoknál egy városnak is ez a neve.

És ami a legfontosabb: Köztudottan rühellem Horvátországot. Nincs az a pénz, amiért oda tudnának csalogatni. Valahogy kiskorom óta egy belülről jövő feszültséget érzek, ha csak a nevét hallom. A hideg kiráz, de frankón. Hiába szép, hiába jó....úgy vagyok vele mint Romániával...és Németországgal. Fúúúú de nem bírom.

 

Hát, tessék. Itt ülök és nézek hülyén....még jó hogy kiderülnek dolgok. Pedig azt hittem nem.

Gizi néni azt mondja nekem: Hát számít ez kislányom? Kit érdekel már....

Néztem, rá...és azt mondtam nem számít.

Tényleg, végül is nem számít. Csak megmagyaráz dolgokat.

Például azt, hogy miért nem érzem, és éreztem magam soha a büdös életben magyarnak. Erre kiderül, hogy nagyapám még magyarul se tudott. Románia...és HOrvátország. Két hely, amit zsigerből elutasítok. És most, nemsokára meg is értem végre, hogy miért.

Na ilyen szép a világ gyerekek....

Nincs jó kedvem.

Kitudjamilyenlepke®

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

THX'

(Lep, 2009.06.19 14:38)

Köszönöm gyermekem. Szavaidban vígaszt leltem....XD Mert ugye, mindig mondtam...rád számíthatok. :))))))

Ez!

(Lük, 2009.06.19 13:56)

Egy cigány kisfiú kérdezi az apját:
- Mondd apám, hát mi az a demokrácia?
- A demokráciánk kisfiam az, amikor már feléltük pár nap után a segélyt, majd jogosan elvesszük a gádzsók pénzét.
Kisfiú elgondolkodva kérdi:
- És a gádzsók nem haragszanak ezért?
- Dehogynem haragszanak, ezt nevezzük rasszizmusnak.