Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


megint spagetti

2010.02.08

Na legyünk túl rajta gyorsan XD szóval ez tényleg a világ legegyszerűbb kajája, az olaszoknál ez az alap. Paradicsom a lényeg...a többi részletkérdés. Ja, és természetesen Barilla no.5 -ös spagetti, de ez a paradicsomos szósz az, ami mellé főzhetsz "fusilit" ami az a hengerféle tészta, vagy "pappardellét" ami olyan mint a szélesmetélt, a zacsijában olyan gombócformára van gyúrva, úgy ahogy van bele kell tenni a forró vízbe. Barilla, persze.

A recept maga az amit "spagetti all'arrabiata"-nak szokás hívni, vagyis "mérges spagetti" A neve onnan ered, hogy chilipaprikát kell tenni bele, hogy jó csípős legyen. Naná hogy nem muszáj ha nem szereted az erősed...de akkor is illik egy picikével feldobni. Ezt Rómában tanultam, ezer éve, és imádom mert hamar készen van, és lehet mellé sütni rántott husit. Utóbbival való kombinálását én találtam ki XD

Kell hozzá: egy csomag tészta, oliva olaj, fokhagyma 5-6 gerezd, egy kis fej hagyma, és dobozos, vagy üveges paradicsom sűritmény. NEM sűrített paradicsom...az más XD Mindenhol lehet kapni kis ultrapack dobozos kiszerelésben, vagy üvegben. Általában ott, ahol a konzervek vannak. Nagyon olcsó, és vagy eredeti olasz, vagy osztrák. Jobb az olasz, naná :)

Nos, egy kis olivaolajra rá kell dobni a felszeletelt fokhagymát és vöröshagymát, és össze kell párolni. Nem égetni...párolni :) AMikor üveges lesz a hagyma, akkor egyszerűen rá kell lottyintani a paradicsomszószt, picit megsózni, egy kis vízzel felengedni( kb. 1 deci) lefedni, és békénhagyni. Úgy 15 perc múlva lehet beletenni chilit, ha akarod érezni hogy az milyen XD Kb. húsz perc alatt kész is, ha szereted az oregánót, bazsalikomot, tehetsz bele...de az már nem is olyan igazi XD Hát ennyi. Ja...amíg fő a szósz, a tészta is elkészül. Amikor készen van, csak akkor keverd össze, ha rögtön meg is eszitek. Különben fúj de rossz lesz...

Ha szereted a parmezán sajtot, akkor már menet közben is szórhatsz bele, vagy tálaláskor a tetejére. De másféle sajtot nem szeret...

Bővíteni ezt az alapreceptet majdnem mindennel lehet, leginkább sonkával, vagy kockára vágott kolbásszal. De azt majd máskor elmondom ha addig nem találod ki magad :))))))

Kép

Na, hát jó étvágyat..nagyon fini :) És hogy én miért egy pohár sörrel szeretem azt nem tudom, mert persze ehhez is bort isznak az olaszok. Bár én nem vagyok olasz :))))))))

pápá

zabalepke®

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.