Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


megint...

2013.07.24

Hát...igen így háttal kezdem a mondatot. Vannak szabályok, amik hülye szabályok, nyugodtan megszeghetőek :)

Hát szóval...néztem az utolsó bejegyzésemet, és a hozzá írt kommentet. Hogy ugye, " remélem nem az utolsó" és közben minő véletlen, az lett. Hosszú ideig nem írtam, és most, hogy visszaolvastam egy pár régebbi bejegyzésemet, alaposan meglepődtem.

Meglepődtem azon, hogy mettit változtam uszkve két és fél év alatt. Két és fél év alatt, míg csendben voltam. Igazából nem azért volt a csend, mert nem lett volna mit mondanom, hanem azért, hogy most legyen.

17 éveskorom óta párkapcsolatban éltem. Az akkori kedves lett a férjem, ami 11 évig tartott és gyümölcs is lett, a csodaszép fiam. Aztán szerelmes lettem..és igen...egyben meggondolatlan, de hát Istenem...ki nem az olykor az életben? Elváltam, és az új életem az új párommal éltem, tizennégy éven át. Tizennégy év, aminek két és fél éve lett vége. Hirtelen, mondhatám, ami nem igaz ebben a formában. Mert olyan szintre süllyedtünk az unalom tengerében, ahonnét már csak úgy volt visszaút, a felszínre, hogy nem látjuk egymást. Mondhatnám klasszikus a sztori, voltam én, meg volt egy párom aki új pozíciójában titkárnőt is kapott. Nem, nem a bögyös macát, dehogyis. Egy igazi szürke egérkét...aki az utódom lett a házamban, az otthonomban, az ágyamban és egyébként mindenben.

 

Nekem pedig, elkezdődött egy új élet. Magam mögött hagytam egy házat, egy otthont, ezernyi emléket, és beköltöztem egy bérelt lakásba, Budán. Érdekes, hiszen itt nőttem fel, és nézd...az ember oda szalad, ahol valaha jó volt. Okos a tudatalatti.

Jó lenne most azt írni, és jó lenne ha te is azt olvasnád, hogy ó azóta minden oké és de jó nekem. Hát, sajnos ez nem így van. És nem az érzelmek miatt, mert azok már nincsenek. Az ember márcsak ilyen. Ahogyan az idő múlik, úgy felejt...és egyszer csak közömbös lesz az ex. Nos, nekem is az.

Még akkor is az, ha tudom, hogy én, neki nem vagyok az.

Két és fél év alatt a sors ajándékaként többet kaptam az élettől, mint előtte bárrmikor. Láttam a barátaimat, éreztem hogy mellettem állnak. És éreztem azt is, aki nem. Kiderült hogy ki szeret igazán, és ki az, aki csak addig szeretett, amíg gazdag voltam és úgymond " gondtalan". Kiderült, számomra a lefgontosabb, hogy ki vagyok én. Hogy ki vagyok, és mit akarok. Ezt ugyanis nem tudtam. Hogy miért nem , az tök egyszerű; két emberrel éltem, és mindig az voltam, akinek ők akartak látni. Nem én, önmagam. Abban a pillanatban amikor önmagam lettem, akkor kezdődtek a gondok.

Most, szabad vagyok a szó legszorosabb értelmében. Azóta is egyedül élek..illetve egy kutyával két macskával és a fiammal, de ők eddig is voltak :) Aki nics, az egy férfi. Ja. És méghozzá azért nincs, mert nem találkoztam FÉRFIAKKAL. Na ilyen logikus ez. pasikkal? Azokkal igen. csak olyanféle vagyok, aki magasra tette a mércét. Vannak elveim, értékeim, tapasztalataim...és aki ennek nem felel meg, annak nyilván én sem fogok ergo ne raboljuk egymás idejét..na így vagyok ezzel. Hogy egyedül lenni milyen? Igazából nagyon jó. A magány és az egyedüllét nagyon nem ugyanaz. Én, egyszer sem voltam magányos. Elfoglaltam magam azzal,. hogy figyelem magamat. Minden rezdülésemet. Hogy mit és miért érzek. Megismerkedtem magammal, és nem mondom hogy kéjmámor töltött el ennek kapcsán. találkoztam a hisztissel, az önzővel, az utálatossal, a pimasszal, a makaccsal, a rafinálttal...hát nem semmi volt :)

Most viszont...most jó. Most tudom azt hogy mit és miért kaptam. Tudom, hogy minden ami történt minden napja az életemnek az én bevonzásom volt...és gyakorlatilag az élet úgy gondolta eljött a pillanat, hogy megismerjem magam, hogy megtanuljak egy nagyon kemény és fájdalmas leckét...melynek vizsgája le is ment. Most, most tudom hogy ki vagyok én, és hogy mit akarok.

És most fog jönni az, hogy úgy élhetek, és megkapom azt, amire mindig is vágytam...mert az élet tudja jól, hogy mostmár alkalmas vagyok rá...( és én is tudom ;)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.