Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes egy dolog történt má' megint.

Péntek éjjel, szokásomhoz híven nem aludtam...ellenben tanultam egy picit, mert kerteket lesegettm a neten. Négy óra felé lefeküdtem a nappaliban, de még ötkor sem aludtam, ellenben hatkor kelnem kellett, mert gyermekecském ment suliba, ui. szemetet szedtek ma, meg takarítottak. ( helyes )

Hétkor elment mindenki, én meg nem akartam visszaaludni ( minek...még megárt a sok alvás xD) ezért kapcsolgattam a tévét. Az ATV-n ment a CNN magyarul, aztán meg valami vallási műsor. Ez egy olyan műsor ( mert az amcsik nagyon keresztények) hogy elmesélnek egy aktuális sztorit, aztán pedig mindig közös imára szólítanak fel, például valakiért aki kérte tőlük. Na...egy nőröl szolt a mai sztori, aki sehogyse találta meg a hozzá illő pasit. Nem volt vallásos a nő, mint mondta, a vallást olyan svédasztalnak képzelte el, hogy ugye innen is-onnan is lecsipeget egy picit. Megjárta a spiritualitás, az ezoteria különböző útjait...túl volt jó sok szar kapcsolaton, mígnem a barátnője mondta neki, hogy menjen el a közeli gyülekezetbe, mert azok tényleg frankó keresztények, szóval no szex házasság előtt...meg ilyenek. Hát a csajszi nincs mit veszíteni alapon el is ment, és látta hogy milyen jó fejek, meg hogy úgy nézett ki boldog, kiegyensúlyozott vidám emberkék. Végül is megtalálta ott a párját...és ma már házasokként boldogan élnek. A csajszi megkeresztelkedett...szóval úgy odatette magát rendesen, pedig mint mondta, nem nagyon csípte addig a " keresztényeket."

Edddig a sztori. Na, én felmentem a hálóba, gondoltam azért alszom két órát, aztán úgyis mennem kell a városba.

Egyszer csak arra eszméltem, hogy valaki hozzám beszél...de úgy, mint aki siet, de nagyon azt akarja, hogy jegyezzem meg amit mond. Mintha még gyorsan fel is írta volna egy cetlire, hogy ÉN ne felejtsem el. Felemeltem a fejem, és erősen koncentráltam hogy mit is mondott? Valami ana...vagy ama...vagy ...agip....ááá nem igaz hogy nem jut eszembe! Nagyon dühös lettem, és még erősebben koncentráltam a szóra, amit ez a hang vagy háromszor elmondott egymás után.

Athena...anaba...és akkor egyszercsak beugrott. AGAPE.

Azt mondta, hotel agape. Na, a hotelban már nem vagyok biztos...de mintha.

És szégyen ide, vagy oda...én nem tudtam hogy mit jelent ez, hogy agape. Valami görög eredetű szónak gondoltam. Gúgliba aztán beütöttem gyorsan, hogy AGAPE. És ezt adta:

Az agapé görög eredetű szó, jelentése: szeretet, vendégség. Az első keresztények közös étkezéseit jelenti, melyeket az egyházközséget (gyülekezetet) összekötő szeretet kinyilvánítására és megélésére tartottak, s az úrvacsora/eucharisztia vételével fejeződtek be (vagy kezdődtek). Magyar szóhaszbálatban előfordul „szeretetvendégség” formában is. A szó átvitt értelmű jelentése a háromfajta szeretet (erósz, filia, agapé) közül a legmagasabb rendű. Az érosz a vágyakozó, a fília a felebaráti szeretet, az agapé a viszonzott, önzetlen, önfeláldozó szeretet megnyilvánulása.

Hát most mi van? A műsorban amit reggel néztem...ezt a szót ki nem ejtette senki a száján...és tényleg fogalmam sem volt róla eddig, hogy mi ez. Ja, amúgy van egy HOTEL AGAPE is. Na vajon hol? Hát Milánóban....

Miért erre ébredtem, hogy valaki ezt mondja nekem?

Illetve, miért nekem? Én most mit csináljak ezzel?

Najó. Azé' sejtem. De jobb szeretem a bizonyosságot. Mert pl. Hitetelen Tamás is ikrek volt ugye...

Megyek aludni, és álmomban majd körbejárom ezt a dolgot.

Lepke®

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hülyevagyok de nagyon

(Lepke, 2008.10.19 21:19)

Azé' már van némi képem, hogy mit jelent, mert a Sab' segített...rájönni. Amúgy meg najóvan jóvan....xD